Pentru Casa Garantat

CRONOTERMOSTAT COMPUTHERM Q8 RF FARA FIR

Mai multe poze

CRONOTERMOSTAT COMPUTHERM Q8 RF FARA FIR

PRET: 540,00 Lei
SKU: HELMAGFITQ8RF (1)

Pachetul COMPUTHERM Q8 RF contine un receptor si doua termostate.

Termostatul de camera COMPUTHERM Q8 RF este adecvat pentru comanda unui aparat de încalzire cu pina la maxim 4 unitati de comanda COMPUTHERM Q8 RF TX pentru un singur cazan , fiind compatibil cu majoritatea cazanelor de încalzire centrala comercializate în Romania, indiferent de tensiunea de comanda, de 24 V sau 230 V.

Pachetul de baza contine un receptor si doua termostate COMPUTHERM Q8 RF TX. Receptorul poate sesiza semnalele trimise de aceste doua termostate fara fir, cu radiofrecventa, amplasate în 2 pina la 4 zone ale cladirii. Setul de baza  poate fi extins, la nevoie cu înca unul sau doua termostate, modelul COMPUTHERM  Q8RF TX, are aceleasi functii cu termostatele Q7 RF. Receptorul este adecvat preluarii comenzilor de la maximum 4 termostate model Q8RF TX, amplasate în 4 zone diferite ale cladirii. Receptorul primeste semnalele transmise de termostatele fara fir si da comanda cãtre elementele de executie prin închiderea contactelor celor 4 relee corespunzatoare fiecarei zone.Manual de Utilizare si Fisa Tehnica

Description

Detalii

Receptorul mai are in componenta un releu general, care va fi comandat de fiecare data cand receptorul primeste semnal de la oricare dintre cele 4 termostate. Acest releu are contacte lipsite de potential electric si serveste la pornirea centralei. Cele 4 relee corespunzatoare celor 4 zone comanda elementele de executie (pompe, valve) cu tensiune de 230 Vc.a. de maximum 1 A pentru sarcina rezistiva si 0,3 A pentru sarcina inductiva. Împartirea in zone a sistemului de încalzire va da posibilitatea de ECONOMISIRE, de a reduce cheltuielile prin incalzirea doar a acelor zone de care aveti nevoie. Zonele pot fi comandate în mod independent, una sau mai multe, sau toate cele 4 deodatã. Legãtura dintre termostate si receptor este realizatã prin transmisie radio, deci nu sunt necesare legãturi cu conducte electrice. 
Codul de sigurantã al receptorului si al fiecarui termostat asigura protectia impotriva semnalelor externe perturbatoare.

Termostatele sunt programabile dupa dorinta, asigura CONFORT prin obtinerea temperaturilor dorite în zonele diferite. Termostatele sunt mobile, nu necesita legatura electrica prin cablu la cazan, ele sunt emitatoare care trimit semnale de radiofrecventa catre receptor (un modul fix în legatura directa cu cazanul de încalzire si cu valvele termoelectrice de zona).


Receptorul primeste semnalele de la termostate si comanda pornirea sau oprirea cazanului prin cablul electric conectat intre receptor si cazan, precum si elementele de executie zonale (valve electrotermice, pompe)  conectate la rândul lor tot prin cabluri , la bornele specifice din receptor.Pentru a economisi energia bateriilor si a prelungi durata lor de viata,termostatul nu emite permanent semnale, ci trimite receptorului comenzi cu o periodicitate de aproximativ 9 minute.

Termostatul cu comanda in radiofrecventa COMPUTHERM Q8 RF este mobil.                                                                                              
Din acest fapt rezulta cateva avantaje, si anume:
— nu necesita pozarea unui cablu electric,se evita deranjul în cladire
— permite gasirea, prin incercari, a locului optim de amplasare al termostatului
— este adecvat situatiei în care destinatia lui se schimba, de pilda, ziua este folosit în sufragerie, seara este mutat în dormitor.
Raza de actiune este de aproximativ 50 m in teren deschis si de aproximativ 30 m într-o cladire, fiind influentata de structura cladirii.
Raza de actiune este mult redusa daca undele intâmpina structuri metalice, beton armat etc.

Pachetul contine :
Emitator Computherm Q8 RF   - 2 buc
Receptor Computherm              - 1 buc
Suport emitator                            - 2 buc
Set fixare diblu si holsurub        - 6 buc
Manual de utilizare                     - 1 buc
Cerificat de garantie si declaratie de conformitate.

Pareri

Recomandam si urmatoarele produse:

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste apostrof (') pentru fraze.