Pentru Casa Garantat

ADEZIV CM17 GRESIE SI FAIANTA 25 KG CERESIT

Mai multe poze

ADEZIV CM17 GRESIE SI FAIANTA 25 KG CERESIT

PRET: 95,00 Lei
SKU: CM 17 (54)

Adeziv flexibil pe baza de ciment, de culoare gri, utilizat pentru placi ceramice(gresie, faianta) si din piatra naturala, pentru lucrari de interior si de exterior, in medii permanent umede. Este un adeziv imbunatatit cu o aderenta superioara. Ceresit CM17 este ideal pentru placi ceramice cu pat subtire la interior dar si pentru exterior la balcoane, terase, fatade. Este ideal pentru suporturi ca: pardoseli incalzite, placari ceramice anterioare, pardoseli mozaic, panouri de pal, OSB.

Description

Detalii

 

Domenii de utilizare
Ø      Pentru placari cu placi ceramice si placi din piatra naturala.
Ø      Pentru suprafete suport absorbante si neabsorbante.
Ø      Poate fi folosit si pentru lipirea pe suporturi deformabile cum ar fi placi de gipscarton sau placi de PAL, OSB tratate corespunzator.
Ø      Pentru interior, exterior si medii permanent umede.
Ø      Pentru aplicare in cladiri de locuit, cladiri publice sau cladiri comerciale.
Ø      Pentru placarea piscinelor din beton acoperite cu mosaic vitroceramic numai in combinatie cu produsele de hidroizolatie sub placari (Ceresit CL 50 si Ceresit CL 152)
Ø      Pentru lipirea pe suprafete critice si pe suprefete etansate cu hidroizolatii pe baza de ciment.
Ø      Pentru balcoane si terase.
Ø      Pentru placarea rezervoarelor de apa.
 
Pregatirea suprafetei de baza
Ceresit CM 17 poate fi aplicat pe suprafete cu capacitate portanta, compacte, curate si uscate fara substante ce ar putea impiedica aderenta (grasimi, bitum, praf), cum ar fi beton cu o vechime de min 3 luni, sape pe baza de ciment (cel putin 28 zile).
Ø                 Orice denivelare a suprafetei de pâna la 8 mm poate fi reparata  cu CM 17 cu o zi inainte de efectuarea placarii.
Ø                 Cand se placheaza peste placile ceramice vechi la exterior se recomanda aplicarea unui strat subtire de adeziv CM 17 cu rolul de a crea o punte adeziva.
Murdaria, straturile friabile si vopsele cu aderenta slaba trebuie eliminata mecanic. Suprafetele absorbante (BCA, placi de gips carton, tecuiala traditionala) trebuiesc amorsate folosind grundul de profunzime Ceresit CT 17.
La placarea pe suprafete mari > 35 m2 se vor prevedea rosturi de dilatatie tratate cu materiale flexibile. Rosturile se lasa in coroiaje de 6x6 m.
 
Tehnologia de aplicare
Continutul unui sac trebuie turnat in cantitatea de apa corespunzatoare amestecata cu un mixer profesional pana la  omogenizare. Dupa cca 5 min se amesteca din nou. Daca este necesar se poate regla consistenta prin adaugare de apa si remixare. Pentru prepararea unui sac de Ceresit CM 17 sunt necesari 7-7,5 l de apa. Consistenta adezivului trebuie adaptata la formatul placilor.  dezivul trebuie aplicat pe suprafata suport cu ajutorul unei mistrii zimtate pentru a asigura o acoperire de min 75 % pe spatele placii. Cand se monteaza placi la exterior adezivul trebuie aplicat si pe spatele placii. Acoperirea in acest caz trebuie sa fie de 100%. Placile nu trebuiesc imbibate in apa. Placile trebuiesc asezate pe stratul de mortar in cadrul timpului deschis si presate. Materialul proaspat se poate indeparta cu apa, dar cel intarit se poate indeparta numai mecanic.
La placarea pe suprafete mari > 35 m2 se vor prevedea rosturi de dilatatie tratate cu materiale flexibile. Rosturile se lasa in coroiaje de 6x6 m.
 
Recomandari
Aplicarea trebuie sa se faca in conditii uscate la temper atura de +50C pâna la +300 C. Toate datele mentionate sunt obtinute la o temperatura de  +23oC si umiditate relativa de 50%. In conditii diferite intarirea poate fi lenta sau accelerata. CM 17 contine ciment si in timpul procesului de  amestecare are loc o reactie alcalina, de aceea pielea si ochii trebuiesc protejati. In cazul contactului cu ochii trebuie clatit cu apa din abundenta si cerut sfatul medicului. Continutul de Crom VI este sub 2ppm in timpul valabilitatii.
 
Alte informatii
Prezenta Fisa Tehnica prezinta modul de utilizare a produsului, precum si modul de aplicare al acestuia, insa toate acestea depind si de pregatirea profesionala a utilizatorului. Proprietatile enumerate se bazeaza pe  experient a practica si verificarile practice. Conditiile specifice obiectului dar si utilizarea corecta si in acest fel de succes a produselor noastre nu se afla in sfera noastra de influent a. Din acest motiv, in cazul in care aveti dubii, calitatea produsului trebuie verificata prin experiente proprii. Prin aparitia acestei fise tehnice de observatii toate cele anterioare isi pierd valabilitatea.
  
 
Date tehnice 
Baza:                                                                                   Amestec de ciment cu rasini
sintetice si filler cu greutate
redusa
Densitate:                                                                           1,36 kg/ dm3
Raport de amestec:                                                         7 - 7,5 l apa
Temperatura de aplicare:                                              de la 5° C pâna la +30° C
Timp de punere in opera:                                              cca. 2,5 ore
Timp deschis:                                                                   cca. 20 minute
Alunecare:                                                             < 0,5 mm
Chituire:                                                                              dupa 24 de ore
Aderenta conform SR-EN 12004: Initial:        > 1,5 MPa
Dupa imersie in apa:                                                       > 1,0 MPa
Dupa incalzire:                                                                  > 1,0 MPa
Dupa cicluri inghet/dezghet:                             > 1,0 MPa
Clasa de flexibilitate (conform EN 12002):     S1
Rezistenta la temperatura:                                             de la -300C la +700C
 
Pareri

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste apostrof (') pentru fraze.