Pentru Casa Garantat

ADEZIV CM11 PLUS GRESIE SI FAIANTA 25 KG CERESIT

Mai multe poze

ADEZIV CM11 PLUS GRESIE SI FAIANTA 25 KG CERESIT

PRET: 51,00 Lei
SKU: CM 11 30KG (33)

Adeziv pentru placi ceramice(gresie, faianta), pentru lucrari de interior si de exterior. Este un adeziv imbunatatit cu o aderenta superioara. Ceresit CM11 PLUS este ideal pentru placi portelanate la interior, pentru grosimi de la 2 la 10 mm. Este un adeziv cu o lucrabilitate excelenta, rezistent la inghet, cu alunecare redusa si un produs economic. Este un produs ce respecta cele mai inalte standard de calitate si ofera garantia unei lucrari durabile.


 

Description

Detalii

Domenii de utilizare

Ø Pentru placari ceramice absorbante (grupele BIIa, BIIb, BIII) sau din piatra naturala, teracote si mozaicuri la interior si exterior.
Ø Pentru montarea placilor cu intrados profilat, la interior, exterior pe toate suporturile avand ca liant cimentul. Prin adaugarea aditivului CC 83 se creeaza un pat de mortar flexibil, de mare aderenta. Adaugarea de aditiv Ceresit CC 83 este necesara la toate tipurile de placari ceramice (absorbante sau neabsorbante) pe urmatoarele suporturi:
Ø placari ceramice anterioare;
Ø vopsele;
Ø sape uscate;
Ø placi de ipsos;
Ø gips-carton.
Ø De asemenea, CC 83 este necesar in cazul placarilor la exterior pentru a preveni aparitia de tensiuni interne in placi, in special la montarea pe beton tanar (cel putin 3 luni de turnare).


Pregatirea suprafetei de baza
Ceresit CM 11 adera la toate suprafetele rezistente, curate, uscate sau umede, lipsite de substante antiaderente (grasimi, bitum, praf). Se vor indeparta straturile cu rezistenta mecanica slaba. Neregularitatile pana la 5 mm adancime pot fi reparate cu CM 11 in ziua anterioara placarii.
la interior:
Amorsarea cu grund CT 17 a stratului suport este necesara pentru:
Ø tencuieli de ciment si var (varsta minima 28 de zile);
Ø sape de ciment (varsta minima 28 de zile);
Ø beton (varsta minima 6 luni);
Ø beton celular (B.C.A.);
Ø placi de ipsos (umiditate mai mica de 2 %).

Timpul de uscare a amorsei este de 4 pana la 12 ore.
Amorsarea nu este necesara pentru:
Ø vopsele de dispersie cu buna aderenta la suport (cand se adauga CC 83);
Ø gips-carton (cand se adauga CC 83);
Ø placari ceramice anterioare (cand se adauga CC 83);
Ø placari anterioare cu piatra naturala (cand se adauga CC 83).
la exterior:
Ø se vor amorsa in prealabil suprafetele absorbante.


Tehnologia de aplicare
Continutul ambalajului se va introduce in cantitatea masurata de apa curata, rece, sau in emulsia CC 83 diluata cu apa (2 parti emulsie CC 83/ 1 parte apa) si se va amesteca cu ajutorul unui rotator cu paleti, pana la obtinerea unei mase uniforme, fara aglomerari. Dupa 5 minute se va amesteca
din nou, iar consistenta materialului se mai poate ajusta prin adaugare de apa. Adezivul va fi intins pe suport cu ajutorul unei mistrii dintate. Marimea acestor dinti va fi aleasa in functie de marimea placilor. in cazul in care atat marimea dintilor mistriei cat si consistenta adezivului au fost corect alese, placa ceramica apasata pe adeziv nu se deplaseaza de pe suprafata verticala, iar adezivul acopera cel putin 65% din intradosul placii. La exterior si in zonele cu umiditate permanenta, adezivul trebuie aplicat atat pe suport cat si pe placa ceramica, astfel incat sa se obtina o acoperire de 100% a intradosului placii ceramice. Placile nu se vor inmuia in apa. Ele vor fi montate pe adeziv in cadrul timpului deschis specificat (20 min). Placile nu se vor monta etans. Rostul dintre ele va fi de 2-15 mm in functie de marimea placilor si de conditiile de exploatare. Rosturile vor fi chituite dupa cel putin 24 de ore, utilizanduse chiturile Ceresit. Mortarul proaspat in exces se va curata cu apa, iar cel intarit cu mijloace mecanice.
Nota: Lucrarile vor fi executate in conditii uscate, la o temperatura a aerului si a suportului de la 5°C - 30°C. Toate datele s i informatiile prezentate aici sunt raportate la o temperatura de 23°C si o umiditate relativa de 50%. In alte conditii parametrice pot aparea unele modificari cu privire la perioada de priza. CM 11 contine ciment, iar dupa amestecul cu apa are loc o reactie alcalina. De aceea, se recomanda evitarea contactului cu pielea si ochii. In cazul in care s-a produs contactul accidental cu ochii, acestia se vor spala cu apa din abundent a si se va consulta un medic. Pentru montarea placilor in zone solicitate chimic se vor folosi alti adezivi Ceresit. Continutul de Crom VI este sub 2ppm in timpul valabilitatii.

Recomandari
Prezentele instructiuni de folosire stabilesc limitele de utilizare a produsului si modul recomandat de desfasurare a activitatii, dar ele nu pot inlocui in nici un caz calificarea si pregatirea executantului lucrarii. In afara recomandarilor prezentate, lucrarea va fi executata in conformitate cu stiinta constructiei si regulile de protectie a muncii. Producatorul garanteaza calitatea produsului dar nu poate influenta conditiile si modul lui de utilizare. In cazul unor situatii neclare (atipice) se recomanda efectuarea unor incercari proprii de utilizare a produsului.

 
  
date tehnice :
Baza:                                                           Combinatie de ciment cu compusi                                                                                                          minerali si modificatori Adezic clasa                                                                                          CIT conf. SREN 12004:2001
Densitate:                                                   1,42 kg / dm3
Proportia amestecului:                6,5-7 l apa pentru 25 kg
Timp de punere in opera:                       Pana la 3 ore (minim 90 minute)
Timp deschis:                                            20 min.
Timp de maturare:                                    5 min
Alunecare:                                      < 0,5 mm
Rostuire:                                                     Dupa 24 de ore
Rezistenta la temperatura:                     -30°C - +70°C
Timp de ajustabilitate:                 20 min.
Aderenta in mediu uscat:                       > 1 N/mm2
Aderenta in mediu umed:                       > 0,5 N/mm2
Aderenta dupa inghet/dezghet:            > 0,5 N/mm2
Aderenta dupa imbatranire sub
actiunea caldurii:                          > 0,5 N/mm2

 

 

 

Pareri

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste apostrof (') pentru fraze.