Pentru Casa Garantat

ADEZIV GLASSKOL GRI MARMURA SI PIATRA 25 KG ITAL-KOL

Mai multe poze

ADEZIV GLASSKOL GRI MARMURA SI PIATRA 25 KG ITAL-KOL
PRET: 65,00 Lei
SKU: AD GLASSKOL GRI (0)

Adeziv de tip flexibil de culoare gri pentru marmura si piatra. Acesta este pe baza de lianti hidraulici, cu intarire rapida si alunecare redusa. Adezivul GLASSKOL RAPID este un mortar adeziv de tip flexibil compus din nisip cuartos, materiale inerte selectionate, ciment Portland gri si aditivi hidrosolubili specifici.

Descriere

Detalii

Domeniu de utilizare

Se utilizează la fixarea plăcilor ceramice de tip gresie, faianţă, gresie porţelanata, indiferent de dimensiuni, a mozaicurilor (chiar şi a celor din pietre naturale) şi la montajul placărilor din pietre naturale de tip marmură, travertin, calcar, granit şi a cărămizilor de sticlă de tip NEVADA atât la interior cât şi la exterior, pe orice tip de suport, indiferent de vechime, inclusiv membrane bituminoase, pereţi piscine sau carton gipsat cu condiţia ca ĩn cazul ultimelor trei suporturi sã fie amorsat cu HIDROFLEX. Este recomandat în cazul placărilor prin suprapunere directă peste o pardoseală ceramică veche.

Modul de utilizare

Punerea în operă a produsului se face doar de către aplicatori instruiţi şi calificaţi, în etapele următoare:

1. Verificarea suportului: Verificarea suportului este o fază importantă în procesul de utilizare a produsului. Suprafeţele pe care se utilizează produsul GLASSKOL RAPID trebuie să fie: a. Din beton, mortare de tencuială sau şape (minim M50) cu o vechime de minim 28 zile. b. Plane şi netede – adică neuniformităţile nu depăşesc 5 mm/m. c. Curate,uscate, fără praf şi fără săruri, lipsite de substanţe antiaderente (grăsimi, bitumuri, praf, gips, vopsea, zugrăveli vechi, etc.), cu o absorbţie de apă normală, adică cuprinsă între 3% şi 6%. d. Fără fisuri. Se admite prezenţa fisurilor capilare care apar datorită prizei hidraulice, uscării şi întăririi suportului, însă alte fisuri, datorate realizării incorecte a suportului care sunt majore (> 0,3 - 0,5 mm), mobile şi care avansează o dată cu întărirea nu sunt permise, suportul fiind impropriu placării. e. Rezistente, compacte şi lipsite de părţi friabile. În cazul în care suportul pe care se utilizează produsul nu respectă cele 5 condiţii minime de mai sus se consideră a fi impropriu pentru placarea ceramică cu acest produs.

2. Prepararea produsului: Prepararea adezivului se face prin amestecarea unui sac de 25 kg pulbere cu 6,6 litri (265ml/kg) de apă curată şi rece, doar în recipiente curate şi adecvate. Amestecul se realizează cu un dispozitiv rotativ mecanic, electric sau pneumatic de joasă turaţie (500 rot./min.) cu elice melcatã care garanteazã un amestec omogen. Se toarnă pulberea în apă (şi nu apa peste pulbere) şi se amestecă până la obţinerea unei paste omogene, fără aglomerări. După realizarea pastei aceasta se lasă cca. 10 min. după care se reamestecă din nou cca. 2 minute. După reamestecare pasta obţinută este gata de utilizare. Nerespectarea fazelor de preparare duce implicit la pierderea proprietăţilor produsului şi poate genera eşecuri de utilizare.

3. Aplicarea produsului: Înainte de aplicarea adezivului se verifică suportul. Verificarea se face conform punctului 1. “Verificarea suportului”. În cazul în care suportul are o absorbţie ridicată, adezivul GLASSKOL GRI RAPID se poate utiliza după ameliorarea absorbţiei stratului suport cu ajutorul amorsei HIDROFLEX. Aceastã operaţiune se face cu cca. 2 – 4 ore ĩnainte de aplicarea adezivului. In cazul placarii piscinelor, teraselor, bazinelor, se recomanda inainte de placarea cu GLASSKOL RAPID, hidroizolarea stratului suport cu mortarul impermeabilizant HIDROCEM. Acesta se va aplica cu bidineaua, sub forma unei amorse hidroizolante. In acest caz, placarea se va realiza dupa uscarea acestuia (cca. 6 ore). După verificarea şi eventual pregătirea suportului, adezivul pastă obţinut conform punctului 2 se aplică cu un şpaclu dinţat de formă dreptunghiulară care creează o suprafaţă striată şi uniformă. Grosimea stratului este determinată de înclinaţia mistriei la aplicare. Grosimea stratului aplicat trebuie să fie între 5 mm şi 7 mm. In cazul plăcilor cu dimensiuni > 30x30 cm, se recomandă aplicarea adezivului şi pe acestea, obţinânduse o acoperire de minim 60% a acestora.

 

ATENŢIE! • Produsul preparat este alcalin.

• La manipulare şi transport se vor purta ochelari de protecţie, mănuşi şi măşti antipraf.

• În cazul contactului accidental al produsului cu ochii, aceştia se vor spăla imediat cu multă apă curată şi apoi se apelează imediat la medicul de specialitate!

• Produsele cu ambalaj deteriorat nu se vor mai utiliza.

• Resturile neutilizate nu se aruncă în sistemul de canalizare!

Pareri

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste apostrof (') pentru fraze.