Pentru Casa Garantat

Fose Septice

 

Tabel Lista

Seteaza descrescator

1-20 of 24

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  1. FOSA SEPTICA ECO 4
    PRET: 1.950,00 Lei

    Fosa septică ECO 4, fabricată din polietilenă durabilă, asigură un proces natural de separare și descompunere anaerobă a apelor uzate. Capacitate: până la 4 persoane, etanșeitate perfectă, întreținere minimă și instalare rapidă

    Vezi mai mult
  2. FOLIE GEOTEXTIL 1.5M LATIME
    PRET: 8,00 Lei

    Folie geotextil de 1.5 metri lățime, folosită pentru protecție, drenaj și stabilizare în proiecte de construcții, drumuri și grădini. Ideală pentru prevenirea eroziunii solului și asigurarea unei drenaje eficiente

    Vezi mai mult
  3. FOSA SEPTICA ECO 15 IMHOFF
    PRET: 4.790,00 Lei

    Fosa Septică ECO 15 IMHOFF este concepută pentru gospodării mari, pensiuni și unități comerciale. Oferă o capacitate mare de tratare a apelor uzate și o durabilitate extinsă.

    Vezi mai mult
  4. FOSA SEPTICA ECO 10 IMHOFF
    PRET: 3.190,00 Lei

    Fosa Septică ECO 10 IMHOFF este proiectată pentru gospodării mari, oferind o soluție sigură și ecologică pentru epurarea apelor menajere. Necesită vidanjare doar o dată la 3-5 ani.

    Vezi mai mult
  5. FOSA SEPTICA ECO SLIM 5
    PRET: 2.190,00 Lei

    Fosa Septică ECO 5 SLIM este o variantă compactă și ușor de instalat, ideală pentru locuințe mici. Funcționează pe baza unui sistem anaerob de separare și descompunere a deșeurilor, fără consum de energie.

    Vezi mai mult
  6. FOSA SEPTICA ECO 6
    PRET: 2.290,00 Lei

    Fosa Septică ECO 6 IMHOFF este destinată gospodăriilor de dimensiuni medii, oferind o epurare eficientă și ecologică a apelor uzate. Rezistentă la coroziune și temperaturi extreme.

    Vezi mai mult
  7. MANSON PRELUNGIRE - VIZITARE FOSA - CL 420
    PRET: 290,00 Lei

    Manșon de prelungire pentru vizitare fosă septică, model CL 420, asigură acces facil și etanș pentru întreținere și verificări periodice.

    Vezi mai mult
  8. MANSON PRELUNGIRE - VIZITARE FOSA - CL 320
    PRET: 490,00 Lei

    Manșon de prelungire pentru vizitare fosă septică, model CL 320, compatibil cu capace de tip cerc tăiat Ø320 mm. Oferă acces sigur și etanș pentru întreținere.

    Vezi mai mult
  9. MANSON PRELUNGIRE - VIZITARE FOSA - INPOZ 320 / 60
    PRET: 600,00 Lei

    Manșon de prelungire pentru vizitare fosă septică, oferă acces sigur și etanș pentru întreținere și curățare.

    Vezi mai mult
  10. MANSON PRELUNGIRE - VIZITARE FOSA - INPOZ 420 / 60
    PRET: 590,00 Lei

    Manșon prelungitor pentru vizitare fosă, ideal pentru acces rapid și etanș în sisteme de fose septice. 

    Vezi mai mult
  11. CAMIN VIZITARE-INSPECTARE FOSA SEPTICA - POZ 100GR
    PRET: 590,00 Lei

    Cămin vizitare-inspectare POZ 100 GR compact, ideal pentru inspecția și întreținerea sistemelor de epurare. Fabricat din material rezistent, permite racorduri multiple la 45°.

    Vezi mai mult
  12. CAMIN VIZITARE-INSPECTARE FOSA SEPTICA - POZ 300GR
    PRET: 740,00 Lei

    Cămin vizitare-inspectare POZ 300 GR cu formă octogonală, ideal pentru inspecție, derivare sau manevră în instalațiile de epurare. Capacitate 300 L, fabricat din material rezistent la uzură și coroziune.

    Vezi mai mult
  13. TUB DRENAJ GOFRAT #110 - IDEAL FOSA SEPTICA
    PRET: 14,00 Lei

    Tub de drenaj gofrat Ø110 mm, ideal pentru sisteme de fose septice, asigură evacuarea eficientă a apei și protecția mediului prin drenaj controlat.

    Vezi mai mult
  14. STATIE DE EPURARE - Instalatie Tip Noroi ACTIV - FA10 / FA15 / FA20 / FA25
    PRET: 11.900,00 Lei

     

     

    PRODUSGreutateLei cu TVA
    NOROI ACTIV FA10 63 KG 11.900 lei
    NOROI ACTIV FA15 97 KG 15.900 lei
    NOROI ACTIV FA20 126 KG 18.900 lei
    NOROI ACTIV FA25 148 KG 21.900 lei

     

    MANUAL TEHNIC SI DE INSTALARE - FA5 - FA25 - <- descarca aici


    DESCRIEREA INSTALAŢIEI:

    Instalaţia de epurare tip ''NOROI ACTIV'' este compactă şi confecţionată din PE (polietilenă lineară), material reciclabil integral, asigurând epurarea mecano-biologică a apelor uzate într-un spaţiu foarte mic. Instalaţia este alcatuită dintr-o cameră de oxidare unde are loc fermentaţia aerobă (în prezenţa oxigenului), o cameră de sedimentare sau zona de calm şi o cameră cu perete dublu destinată compresorului, necesar producerii aerului.
    Aceste compartimente sunt dimensionate astfel încât în primul să se asigure o stabilitate biologică a încărcării poluante prin procesul de oxidare (digestie aerobă) iar în cel de-al doilea compartiment să se creeze zona de calm unde amestecul de aer,noroiul biologic activ şi apele epurate se despart. Apa limpezită este evacuată sau merge în altă fază pentru un alt tratament,noroiul este recirculat în bazinul de oxidare din instalaţie, iar în final trebuie vidanjat.Instalaţia de epurare de tip ''NOROI ACTIV'' prezintă un orificiu de intrare ape uzate,un orificiu de ieşire ape tratate, capacul de inspecţie al sedimentatorului, capac de preluare al noroiului,capac pentru locaşul compresorului, compresorul, sedimentatorul, camera de oxidare, difuzori pentru micro-bulele de aer.

     

    DOMENII DE APLICARE

    Locuinţe particulare, nucleele rezidenţiale, restaurante, şcoli, etc

     NORMA EUROPEANA DE REFERINŢĂ UNI EN 12566 - 3 : 2006

    Staţii mici de epurare a apelor uzate până la 50 de locuitori echivalenţi.

    Staţii mici de epurare a apelor uzate menajere prefabricate şi/sau ansamblate în situ.

    EXTRAS DIN NORMATIVUL NTPA - 001 / 2002 ŞI NTPA 002 / 2002

    Legile în vigoare, atente la mediul înconjurător, impun ca toate apele provenite de la construcţiile civile şi industriale să fie tratate înainte de a fi deversate într-un emisar natural. Sistemele de epurare de tip "NOROI ACTIV" au fost proiectate şi dimensionate pentru a garanta deversarea apei tratate într-un emisar natural, cu condiţia să fie respectate normele NTPA  002 / 2002.

    NTPA 001 / 2002

    Normativ privind stabilirea limitelor de încărcare cu poluanţi a apelor uzate industriale şi urbane la evacuarea în receptori naturali;

    NTPA 002 / 2002

    Normativ privind stabilirea condiţiilor de evacuare a apelor uzate în reţelele de canalizare a localităţilor şi direct în staţiile de epurare.


    Instalaţia de epurare tip ''NOROI ACTIV'' Telcom din PE  (polietilenă lineară) reciclabilă, este compusă din două încăperi monobloc: bazinul intern de sedimentare sau zona de calm şi linştire unde amestecul de aer, noroiul biologic activ şi apele epurate se despart şi bazinul extern sau zona de oxidare unde are loc fermentaţia aerobă (în prezenţa oxigenului). Produsul este dotat cu capac central, un alt capac pentru inspecţia bazinului de sedimentare şi un altul pentru inspecţia bazinului de digestie, un orificiu de intrare a reziduurilor (influent), un orificiu pentru ieşirea apelor tratate (efluent) şi un altul pentru ieşirea bio-gazului. Instalaţia de epurare de tip “NOROI ACTIV” Telcom mai prezintă un n°... de pompe liniare cu membrane de la 36 Watt, 220V, 50Hz şi un n° ... de difuzori cu membrane care produc microbule. Tubulatura de intrare şi ieşire este dotată cu garnituri exterioare potrivite cu dubla margine pentru garantarea unei etanşări eficiente.  

     AVANTAJELE INSTALAŢIEI DE EPURARE TIP "NOROI ACTIV"

    - performanţe ridicate ale parametrilor apelor reziduale tratate;

    - dimensiuni mici, confecţionat din material reciclabil integral;

    - închis ermetic;

    - nu ocupă spaţiu (trebuie îngropat);

    - rezistenţă la coroziune;

    - rezistenţă mecanică mare;

    - rezistenţă termică cuprinsă între  -60ºC / +80ºC;

    - reacţie neutră la UV;

    - uşor de instalat.

     

    PERFORMANŢE

    Societatea producătoare Telcom Italia asigură pentru instalaţiile de epurare tip “NOROI ACTIV” corect instalate şi corect gestionate, parametri ai efluentului care se încadrează în limitele impuse de normele NTPA 001/2002.

    ALEGEREA PRODUSULUI

    Instalaţia de epurare de tip “NOROI ACTIV” se alege în funcţie de numărul de Locuitori Echivalenţi (L.E.).  Alegerea volumului mai mare nu compromite funcţionarea instalaţiei ci dimpotrivă, scade frecvenţa vidanjării.

    PRINCIPII DE FUNCŢIONARE

    Principiul de funcţionare se bazează pe sistemul de epurare de tip biologico oxidativ prin barbotare de oxigen. Instalaţia de epurare biologică, foloseşte activitatea unor microorganisme care oxidează sau mineralizează substanţele organice aflate în apa uzată, eliminându-le în mod continuu sub forma lichidă sau gazoasă, prin celule. Cele mai importante produse ale oxidării substanţelor  organice, care conţin, în principal, carbon, oxigen, hidrogen şi azot sunt bioxidul de carbon, acidul azotic şi anhidrida sulfurică. Deoarece apele uzate conţin o  cantitate suficientă de substanţe alcaline, aceşti acizi se transformă imediat după formarea lor, în săruri solubile în apă (nitriţi, sulfaţi, carbonaţi), cu excepţia unei părţi din bioxidul de carbon care rămâne în soluţie sau se degajă.

    Sunt instalaţii de epurare biologică cele care utilizează pentru eliminarea substanţelor organice biodegradabile coloidale şi dizolvate, fenomenul de epurare cu biomasă în suspensie. Instalaţiile cu nămol activat mai poartă denumirea şi de instalaţii de aerare.Ele se amplasează dupa treapta de epurare primară care are ca scop îndepărtarea impurităţilor grosiere.  În instalaţiile cu nămol activat se amestecă trei elemente:

    1.  apa uzată, care conţine substratul organic, deci hrana bacteriilor mineralizatoare;

    2.  aerul, care conţine oxigenul necesar proceselor bio-chimice care se desfăşoară in bazin;

    3.  nămolul activat de recirculare preluat din decantor şi trimis în bazinul de aerare; el conţine biomasa necesară păstrării unei  concentraţii constante a nămolului din bazinele de aerare.

    Bazinele de aerare sau instalaţiile cu nămol activat sunt construcţii în care se produce procesul de epurare biologică a apelor uzate în prezenta oxigenului introdus artificial prin aerare şi a nămolului activat, fiind astfel  concepute încât:

    -  să asigure un amestec omogen şi cât mai complet între cele trei elemente (apa uzată, aer şi nămol activat)

    - să asigure cantitatea de oxigen necesară proceselor bio-chimice desfăşurate în bazin;

    -  să se evite  producerea  depunerilor de nămol în bazin,  proiectându-se o formă geometrică a bazinului şi o circulaţie corespunzătoare în acest sens;

    Prin aerare artificială se înţelege îmbogăţirea cu oxigen a masei de apă din bazin prin transferul acestuia din aer la apă sau prin introducerea de oxigen pur în apa uzată care conţine substanţe organice biodegradabile. Bacteriile participante sunt de tip aerob. Ele se găsesc întotdeauna în apa uzată decantată primar şi se pot adapta sau nu la condiţiile aerobe din bazin. În bazinul cu nămol activat sunt create în mod artificial condiţii de dezvoltare şi de înmulţire intensivă a microorganismelor care, în procesul lor de viaţă, transformă substanţele organice biodegradabile pe bază de carbon, aflate în apa uzată sub formă coloidală sau dizolvată, în material celular viu. Acesta se reuneşte în flacoane şi este reţinut în decantorul prevăzut în aval şi poartă denumirea de nămol activat sau nămol activ. Pentru introducerea aerului în instalaţie se utilizează aerarea cu bule fine.

    Acest sistem constă în dispersoare de aer, montate sub forma unei ciuperci,  aerul introducându-se sub presiune cu ajutorul unui compresor antrenat de un motor electric. Fluxul de aer în ieşire din aceste difuzoare, poziţionate în apropiere de baza bazinului de oxidare, produce o mişcare de amestec a apelor uzate - nămoluri , fiind asigurat astfel un aport optim de oxigen, necesar pentru desfăurarea corectă a procesului de fermentaţie, efectuat de bacteriile aerobe prezente în acesta iar în acelaşi  timp împiedică depozitarea nămolurilor în bazinul de colectare. Aerarea prelungită a nămolului produs, duce la oxidare (mineralizare) totală. Utilizarea difuzoarelor de aer cu bule fine, permite obţinerea unei fracţionări mai mari a aerului în micro-bule, astfel încât să mărească suprafaţa de contact aer-bacterii-apă uzată, provocând în consecinţă o accelerare a procesului de oxidare-epurare (o mai mare rentabilitate). În plus aceste difuzoare de aer reduc riscul de înfundare. Din bazinul de oxidare amestecul de ape uzate netratate  nămoluri trece în bazinul de sedimentare unde, în virtutea unei stări de stagnare în care se găsesc, nămolurile active se separă decantând pe fund, în timp ce apele clarificate şi epurate sunt ridicate şi evacuate. Bazinul de sedimentare dimensionat generos permite 
    majorarea perioadei de detenţie a amestecului de ape uzate-nămoluri astfel încât să garanteze separarea şi succesiva precipitare a acestora ultime pe fundul secţiunii .

     

    Vezi mai mult
  15. SEPARATOR DE GRASIMI 1 ECODIS
    PRET: 460,00 Lei

    Separator de grăsimi ECODIS 1 – soluție compactă și eficientă pentru epurarea apelor uzate în unități alimentare. Ideal pentru restaurante, cantine, abatoare și alte aplicații profesionale.

    Vezi mai mult
  16. SEPARATOR DE GRASIMI ECODIS 4
    PRET: 650,00 Lei

    Separator de grăsimi ECODIS 4 – soluție eficientă pentru reținerea uleiurilor și grăsimilor din apele uzate menajere. Ideal pentru restaurante, cantine, brutării sau unități de procesare alimentară.

    Vezi mai mult
  17. SEPARATOR DE GRASIMI ECODIS 0.5
    PRET: 300,00 Lei

    Separator de grăsimi ECODIS 0.5 – soluție compactă pentru tratarea apelor uzate contaminate cu grăsimi.

    Vezi mai mult
  18. GRILA CAMIN COLECTARE PLUVIAL 400 * 400
    PRET: 85,00 Lei

    Grilă cămin pluvial 400 × 400 mm pentru acoperirea căminelor de colectare a apei pluviale. Rezistentă, durabilă și ușor de montat în zone pietonale sau carosabile.

    Vezi mai mult
  19. GRILA CAMIN COLECTARE PLUVIAL 300 * 300
    PRET: 37,00 Lei

    Grilă cămin pluvial 300 × 300 mm din PVC, ideală pentru sisteme de drenaj exterior. Ușoară, rezistentă la intemperii și ușor de instalat în curți, grădini sau zone pietonale.

    Vezi mai mult
  20. CAPAC CAMIN COLECTARE PLUVIAL 400 * 400
    PRET: 80,00 Lei

    Capac cămin pluvial 400 × 400 mm realizat din material rezistent, ideal pentru acoperirea și protejarea căminelor de colectare a apei pluviale. Potrivit pentru utilizare în curți, alei sau zone pietonale.

    Vezi mai mult

Tabel Lista

Seteaza descrescator

1-20 of 24

Pagina:
  1. 1
  2. 2