Pentru Casa Garantat

POLISTIREN EXPANDAT AF70 5 CM AUSTROTHERM

Mai multe poze

POLISTIREN EXPANDAT AF70 5 CM AUSTROTHERM

PRET: 0,00 Lei
SKU: POL A70 5 CM (50)





Termoizolaţiile asigură îmbunătăţirea confortului termic, protecţia construcţiei şi reducerea consumului energetic pentru încălzire şi climatizare. Astfel se vor reduce considerabil emisiile de noxe, măsuri impuse pentru protecţia activă a mediului înconjurător.


Conform statisticilor consumurile României numai pentru încălzire sunt cu circa 55% mai mari decât media europeană


 


Caracteristici













































Grosime placa  (mm)



Dimensiuni placa (mm)



Nr. placi per pachet



Mp per pachet



20



1000 x 500



24



12,00



30



1000 x 500



16



8,00



50



1000 x 500



10



5,00



80



1000 x 500



6



3,00



100



1000 x 500



5



2,50



Generalitati:


- DIN 4102, P118-99;
- agrement tehnic nr. 020-03/091-2004;
- forma contururilor laterale: muchii drepte;
- dimensiuni utile: 1000x500 mm;
- suprafaţa utilă: 0,5 m²;
- conductivitate termică de calcul 0,041 W/mKc;
- rezistenţa la compresiune tasare 2% R = 2,5 t/m².


 

Description

Detalii

1. Izolarea termică

Calculul termic al unui element de construcţie depinde de următorii parametri:


Conductivitatea termică a materialului (λ) W/mK

Caracteristică specifică fiecărui material în parte, exprimă calitatea acestuia de a tranmite căldura, fiind definită ca flux temic, exprimat în waţi, ce trece printr-un strat de material cu suprafaţa de 1m² şi grosimea de 1m, atunci când diferenţa de temperatură dintre cele două suprafeţe ale stratului în direcţia fluxului de căldură este de 1°Kelvin.


Rezistenţa termică a elementului de construcţie R şi inversul ei, coeficientul de transfer termic U al elementului de construcţie

Indici ce iau în considerare fluxul termic raportat la aria de transfer termic şi la diferenţa de temperatură dintre mediile situate de o parte şi de alta a elementului respectiv.


Pentru un strat al elementului:

R= d / λ (m²K / W) reprezintă rezistenţa termică

U= 1 / R(W / m²K) reprezintă coeficientul de transfer termic


Simplificând modul de determinare, indicele R (U) al unui element de construcţie depinde de suma indicilor R ai straturilor de materiale din care este alcătuit elementul respectiv, precum şi de influenţa unor eventuale straturi de aer. Cu cât valoarea rezistenţei termice este mai mare, elementul este mai bun izolant din punct de vedere termic. Polistirenul expandat AUSTROTHERM EPS cât şi cel extrudat AUSTROTHERM XPS (TOP) sunt materiale termoizolante deosebit de eficiente. În reglementările în vigoare din România este normată rezistenţa termică minimă specifică R'min a elementelor anvelopante ale clădirii, indice care ia în considerare punţile termice posibil prezente în sistemele constructive.


Dintre acestea sunt de menţionat:

Pereţi exteriori 1,40

Planşee peste ultimul nivel sub terase sau poduri 3,00

Planşee peste subsoluri neîncălzite şi pivniţe 1,65

Planşee peste bovindouri, ganguri de trecere 4,50

Plăci peste sol (peste CTS*) 4,50

Plăci la partea inferioară a subsolurilor încălzite 4,80

Pereţi exteriori la subsoluri încălzite (sub CTS*) 2,40

*CTS = cota terenului sistematizat


Grosimea termoizolaţiei depinde de caracteristicile tuturor straturilor. Pot exista situaţii unde sunt necesare rezistenţe termice sporite faţă de de cele minime normate.


2. Higrotermică

Controlul vaporilor de apă

Straturile termoizolante trebuie să ţină seama şi de difuziune, adică de tendinţa de echilibrare a presiunilor parţiale diferie ale vaporilor de apă, din aerul din spaţiile încălzite,faţă de spaţiile neîncălzite sau faţă de aerul din exterior. Datorită difuziunii, umiditatea circulă prin elementele de construcţie spre mediile cu temperaturi mai scăzute, apărând pericolul de condens. Compunerea de elemente trebuie aleasă atent funcţie de comportamentul acestora la difuzia vaporilor de apă. Din acest punct de vedere atât polistirenul expandat AUSTROTHERM EPS cât şi polstirenul extrudat AUSTROTHERM XPS se comportă bine din punct de vedere al rezistenţei la difuzia vaporilor de apă.


Sensibilitatea la apă

Evitarea pericolului de condens impune ca termoizolaţiile să nu fie sensibile la umezeală. Comportarea foarte bună şi din acest punct de vedere a polistirenului extrudat AUSTROTHERM XPS (absorbţie prin imersie de max 0,5%), face posibilă utilizarea plăcilor AUSTROTHERM XPS în contact permanent cu umezeala, la terase inversate, sau în contact cu pământul.


Inerţia termică, protecţia termică pe timp de vară

Inerţia termică apare ca urmare a capacităţii anumitor materiale de acumulare a căldurii în exces, ceea ce duce la amortizarea variaţiilor de temperatură dintre interior şi exterior. Calculul protecţiei termice este o sarcină de proiectare complexă, care are în vedere întreaga clădire (pe lângă structura pereţilor şi a acoperişului trebuie luate în calcul poziţia, orientarea, suprafeţele vitrate, culorile expuse soarelui, stocarea căldurii în interior,etc). Aceleaşi caracteristici trebuie luate în calcul şi pentru perioadele reci.


Etanşeitatea la vânt

Dacă anvelopa prezintă neetanşeităţi, pierderile de cădură pot fi de până la de trei ori mai mari decât cele calculate iar permeabilitatea termică a construcţiei va creşte AUSTROTHERM livrează plăci cu canturi (falţ sau nut şi feder) care permit o bună îmbinare.


Continuitatea termoizolării – punţi termice (reci)

Se recomandă ca straturile termoizolante să fie continue, evitându-se astfel posibilitatea formării punţilor termice (reci), locuri unde poate apare condens.

 

 

Pareri

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste apostrof (') pentru fraze.