Pentru Casa Garantat

COMPUS BITUMINOS DISPROBIT 20 kg - TYTAN

Mai multe poze

COMPUS BITUMINOS DISPROBIT 20 kg - TYTAN

PRET: 120,00 Lei
SKU: HELSELIZOCBD20K (6)

Compus hidroizolator în dispersie apoasă bitum-cauciuc (densitate medie)
TYTAN Disprobit este o dispersie bituminoasă apoasă, uşor modificată cu cauciuc sintetic. Este utilizat pentru realizarea hidroizolaţiilor generale şi pentru reparaţiile şi recondiţionările straturilor acoperitoare (hidro) izolatoare ale acoperişurilor.
TYTAN Disprobit formează membrane rezistente la apă, la condiţiile atmosferice defavorabile, la acizi şi la baze în concentraţie redusă. Datorită proprietăţilor tixotropice excelente, produsul aplicat în strat subţire nu curge de pe suprafeţele verticale, chiar şi în cazul temperaturilor ridicate.
TYTAN Disprobit se poate folosi pe substraturi uscate sau umede şi aderă pe majoritatea materialelor suport uzuale utilizate în construcţii. Produsul poate fi combinat cu polistirenul extrudat şi sau expandat.
APLICATII
Renovarea si pastrarea materialelor protectoare de acoperis realizate din carton bitumat, metal, placaje ceramice (tigla)
Materiale hidroizolante de acoperis pe substraturi realizate dintr-un strat de carton bitumat, plasa/strat de armare/ranforsare, membrane textile etc.
Hidroizolare a partilor de subsol ale cladirilor (de exemplu sub plăcile de la cota ±0,00 sau inferioare în subsoluri, garaje, parcaje subterane, demisoluri, fundaţii) dar şi pentru terasele circulabile/necirculabile, balcoane, logii şi alte suprafeţe exterioare tip terasă
Izolare hidrofobica a partilor situate sub cota ±0,00 la subsoluri, demisoluri şi alte zone sau elemente îngropate parţial sau total ale cladirilor (de.ex. la fundaţii)

 

Descriere

Detalii

BENEFICII
Se aplică şi lucrează pe suprafete uşor umezite şi uscate
Nu curge de pe suprafeţe verticale
Nu contine solvenţi
INSTRUCTIUNI DE APLICARE
Pregătirea suprafeţelor: Suprafeţele nu trebuie să fie îngheţate sau acoperite cu chiciură, brumă sau cu apă care bălteşte. Curăţaţi praful, asperităţile şi toţi ceilalţi contaminanţi. Îndepărtaţi rugina de pe suprafeţele metalice şi umpleţi toate gaurile, golurile şi crăpăturile cu produse de reparare specifice. Pereţii fundaţiilor (suprafeţele rugoase sau absorbante) precum şi cele ale pereţilor din beton susceptibile a fi expuse presiunii apei (pereţii şi elementele de constructii noi) să-şi atingă parametrii de rezistanţă finali în exploatare. La repararea învelitorilor acoperişurilor vechi: înlăturaţi resturile de materiale şi alţi contaminanţi, bulele şi umflăturile tăiaţi-le transversal şi lipiţi-le cu compus bituminos cu fibre TYTAN APA STOP sau cu adeziv TYTAN Abizol KL DM. Umpleţi spaţiile, golurile şi găurile cu compus bituminos cu fibre TYTAN APA STOP sau cu mastic cauciuc-bitum Abizol G.
Inainte de toate aplicaţiile folosiţi amorsă/grund TYTAN Disprobit Primer Concentrat (nu folosiţi amorse, grunduri sau primeri pe bază de solvenţi) şi aşteptaţi până la uscarea completă a amorsei sau TYTAN Disprobit în diluţie 1:2 (aplicare într-un strat).
Aplicare: Aplicaţi “la rece”. Amestecaţi foarte bine cu un mixer cu viteză de amestecare redusă. Utilizaţi suportul şi folosiţi pentru aplicare o perie, o spatulă sau o pensulă. Stratul următor trebuie aplicat numai după cel precedent este întărit şi uscat complet. Straturile trebuie aplicate succesiv perpendicular unul în raport cu celălalt. Reparaţiile straturilor acoperitoare (hidro)izolatoare ale acoperişurilor: aplicaţi cel puţin 2 straturi. Pentru a prelungi durata de viaţă a stratului hidroizolant este recomandat să împrăştiaţi/aplicaţi pe ultimul strat de material hidroizolator proaspăt aplicat, material de acoperire nisip.
Straturilor acoperitoare continue (hidro)izolatoare ale acoperişurilor: Aplicaţi un strat uniform de TYTAN Disprobit pe întreaga suprafaţă şi aşteptaţi să se întărească. Derulaţi plasa din polipropilenă / materialul textil / membrana şi aplicaţi TYTAN Disprobit în fâşii cu lăţimea dimensiunii unitare a plasei (nu uitaţi să realizaţi suprapunerea plaselor pe minim 1 ochi / 10 cm) şi aşteptaţi să se întărească. Aplicaţi din nou un strat uniform de TYTAN Disprobit şi înglobaţi complet materialul de ranforsare pe întreaga suprafaţă şi aşteptaţi să se întărească. Numai după ce acest strat s-a întărit aplicaţi stratul final de TYTAN Disprobit pe întreaga suprafaţă şi împrăştiaţi/aplicaţi pe ultimul strat de material hidroizolator proaspăt aplicat, material de acoperire nisip.
Lucrari generale de hidroizolaţii (fundaţii/terase etc): După aplicarea amorsei/grundului TYTAN DisprobitPrimer Concentrat şi uscarea completă a acestuia, aplicaţi uniform cel puţin două straturi de TYTAN Disprobit. Toate muchiile trebuie întărite cu făşii de material textil şi benzi adezive. Aşteptaţi câteva zile până când umiditatea se evaporă din întreaga structură a sistemului hidroizolator şi presăraţi pe zonele/muchiile perimetrale pâmănt cu precauţie pentru a nu deteriora hidroizolaţia.
Curăţare: Curăţaţi cu apă iar cănd este întărit curăţaţi cu solvenţi organici.
A nu se utiliza la interiorul clădirilor.
Durata de depozitare a produsului în ambalajul original, păstrat la temperaturi cuprinse între 5ºC şi +35 ºC într-un spaţiu uscat este de 12 luni de la data fabricaţiei. Feriţi produsul de îngheţ.
DATE TEHNICE

PARAMETRII

Temperaturile de aplicare

+5oC la +30oC

Culoare

neagra

Grosimea stratului

~ 1mm

Consistenţă

substanţă densă tixotropică

Timp de uscare pentru un strat

până la 6 ore

Consum - amorsare / grunduire

0,2 – 0,5 kg/m² pentru 1 strat

Consum - hidroizolare

0,8 - 1,2 kg/m² pentru 1 strat

Nr. de straturi la amorsare / grunduire

1 strat

Nr. de straturi pentru hidroizolare

2 – 4 straturi, în funcţie de cerinţe şi de metoda de aplicare

 

Pareri

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste apostrof (') pentru fraze.