Pentru Casa Garantat

ADEZIV MUREXIN KW21

Mai multe poze

ADEZIV MUREXIN KW21

PRET: 0,00 Lei
SKU: AD KW21 (63)

 

Mortar adeziv pulverulent, de culoare alba, netoxic, rezistent la apa si înghet, aditivat, cu întarire hidraulica, destinat lipirii în pat subtire a placajelor ceramice si a celor din piatra naturala sau artificiala. Îndeplineste cerintele EN 12004 — clasa C1T

Description

Detalii

caracteristici tehnice
În conditii normale de clima (20°C/60% umiditate)
Ø            Necesar de apa:                                            cca 0,32 l/kg, adica cca 8 l/sac
Ø            Timp de asteptare (maturare):          fara
Ø            Durata de lucrabilitate (pot life):        cca 4 ore
Ø            Timp deschis (open time):                 cca 30 minute
Ø            Timp de ajustare(corectie):              cca 5 minute
Ø            Grosime strat:                                      4 mm
 
Consum material:în medie cca 3kg/m2 - în functie de formatul placilor
 
Utilizare
La interior si exterior, la pereti si pardoseli pentru montarea placajelor ceramice, a placilor din piatra naturala si artificiala, a mozaicurilor, în special a placilor de marmura de culoare deschisa si a mozaicurilor din sticla. La lipirea placilor cu absortie mai mica de 0,5 % (gresie portelanata), se utilizeaza numai aditivat cu emulsie adeziva Universalemulsion.
 
livrare : Saci de hârtie 25 kg. 48 saci/1 200kg. pe palet
 
Depozitare : În mediu uscat, pe paleti de lemn: cca 12 luni
 
suprafata- suport
            Suportul trebuie sa fie uscat, neînghetat, rezistent si stabil, curat – fara urme de praf, murdarie, ulei, grasimi, decofrol. Se utilizeaza la lipirea pe suporturile uzuale din constructii, cum sunt: beton, sapa, tencuieli pe baza de ciment, zidarii, placi din gips carton, placi din ipsos, sape – anhidrit. La terase, bazine de înot, fatade, dusuri, încalzire prin pardoseala, se utilizeaza numai aditivat cu emulsie adeziva Universalemulsion
Nu se utilizeaza la lipirea pe suporturi din lemn, metal, plastic si suporturi pe baza de ciment la care nu s-a consumat contractia.
 
Preparare
Se toarna cca 8 litri de apa potabila într-un vas curat, si pe masura ce se desarta sacul de 25 kg de mortar, se amesteca cu un malaxor (turatie max. 1000 rot/min.), timp de cca 3 min. pâna se omogenizeaza bine (fara aglomerari).
În cazul în care se aditiveaza cu Universalemulsion, se utilizeaza: 3 kg Universalemulsion si 5 l de apa pentru un sac de adeziv.
 
pregatire suport:
Nivelarea suporturilor
Ø                  la pereti – cu mortar de nivelare: Ausgleichmörtel
Ø                  la pardoseli – cu sape autonivelante: Extrem/Aussen
 
amorsarea suporturilor:
Ø                  suporturi puternic absorbante, beton prefabricat, beton monolit: Tiefengrund LF
Ø                  tencuieli de ipsos, placi din gips carton, placi de ipsos, sape anhidrit: Gipsgrund
Ø                  suporturi neabsorbante: Supergrund D4
 
aplicare
Se întinde mortarul preparat si se niveleaza la grosimea necesara, dupa care se striaza cu drisca cu dinti înclinata la 45°, adecvata tipului de placi care se monteaza si anume:
– 13 mm – pentru lipirea placutelor de mozaic;
– 16 mm – pentru lipirea placilor cu spatele neted;
– 10 mm – pentru lipirea placilor cu spatele neregulat;
Se fixeaza placile în mortarul proaspat prin presare sau batere usoara cu ciocanul de cauciuc, urmarindu-se permanent asigurarea planeitatii; surplusul de mortar se îndeparteaza cu un burete umed. Aderenta/zona de contact placa – mortar va fi de min. 65% – interior si min 90% – exterior. Nu se va circula timp de minim 48 ore
 
protectia muncii
Va fi evitat contactul direct cu pielea si cu ochii, folosindu-se echipament de protectie adecvat (manusi, ochelari). Nu se va înghiti. În caz de înghitire accidentala, se va chema de urgenta medicul. În cazul contactului cu ochii, trebuie spalati cu multa apa. Detalii în „Fisa tehnica de securitate”.
 
recomandari
Se recomanda respectarea prevederilor din Fisa tehnica, în special în ceea ce priveste pregatirea suprafetelor-suport si operatiunea de pozare.
nici suportul si nici placile nu se umezesc in prealabil.
Nu se va lucra la temperatura sub +5° C, direct sub razele soarelui, pe ploaie sau în curenti de aer; Umiditatea prea ridicata si/sau temperaturile joase, pot întârzia întarirea, iar temperaturile ridicate, reduc timpii de lucru si accelereaza priza si întarirea.
mortarul adeziv nu se amesteca cu alte materiale.
Daca adezivul de pe suport peliculizat, se întrerupe montarea, adezivul aplicat se îndeparteaza si se iau masuri în consecinta. La montarea placilor din piatra colorata, se recomanda efectuarea de probe de lipire.
Pareri

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste apostrof (') pentru fraze.