Pentru Casa Garantat

ADEZIV BAUMACOL FLEXUNI 25 KG

Mai multe poze

ADEZIV BAUMACOL FLEXUNI 25 KG

PRET: 0,00 Lei
SKU: AD BAUM FLEX UNI (124)

 

Mortar adeziv, pentru lipirea „flexibila”, pe pat subtire, a placilor ceramice si din piatra, netoxic, rezistent la apa si înghet. Îndeplineste cerintele SR EN 12004 – clasa C2TE ca si SREN 1200 – S1.
 
Description

Detalii

 

utilizare
Se foloseste la interior si exterior pentru lipirea faiantei, a placilor ceramice, mozaicurilor, placilor de piatra naturala care nu prezinta luciu gras, pe suporturile supuse unor solicitari statice sau termice mari de ex. betonul monolit, elementele de beton prefabricat (cu vechimea de cel putin 3 luni), sistemele de încalzire prin pardoseala, terase, balcoane, bazine de înot, fatade, sape turnate de asfalt (la interior), cât si la lipirea faiantei peste faianta sau a placilor de format mare, pâna la 60 cm lungime de latura.
În cazul placilor cu absorbtie de apa sub 0,5% se va utiliza în mod obligatoriu mortarul adeziv flexibil sau mortarele adezive ameliorate cu emulsie adeziva. Mortarul adeziv flexibil este produs în sistem compatibil cu chitul de rosturi flexibil. Mortarul adeziv flexibil nu este indicat pe suporturi de lemn, metal sau mase plastice.
 
date tehnice
În conditii normale de clima (20°C si 60% umiditate).
Ø      Timp de asteptare (maturare):       cca 15 min.
Ø      Durata de lucrabilitate (potlife):cca 4 ore
Ø      Timp deschis (open time):                         cca 30 min.
Ø      Timp de ajustare:                             cca 5 min.
Ø      Necesar de apa:                              la 1 sac de 25 kg/cca 7,4–7,6 l apa
Ø      Timp de întarire:                               48 ore
Ø      Grosime strat:                                              pâna la 5 mm.
 
consum : cca 3 kg/m2 functie de formatul placii
 
livrare : saci de 25 kg, 48 saci = 1200 kg/palet.
 
depozitare : Uscat, pe suport de lemn: cca 12 luni.
 
Suportul
Suportul trebuie sa fie rezistent, lipsit de praf, substante decapante (vopsele) sau resturi de ulei de decofrare. Suporturile pe baza de liant de ciment, care nu prezinta o planeitate suficienta pot fi nivelate cu mortar de egalizare, în cazul peretilor, sau masa de spaclu pentru pardoseli. Suportul poate fi: mortar de var-ciment, b.c.a, beton monolit, beton prefabricat, material pe baza de ipsos (tencuieli pe baza de ipsos aplicate mecanizat într-un strat, placi de gipscarton, placi prefabricate de pereti din ipsos), sape turnate de asfalt (numai la interior), placi de spuma rigida (polistiren extrudat, polistiren expandat). Nici suprafata suport, nici placile nu vor fi umezite în prealabil.
 
amorse
– Tiefengrund LF pentru suporturile puternic absorbante, beton prefabricat, beton monolit.
– Gipsgrund pentru suporturile pe baza de ipsos: tencuieli de ipsos, placi din gips-carton, placi prefabricate din ipsos, sape anhidrit.
–  Supergrund D4, pentru suporturile neabsorbante.
 
mod de lucru
Se amesteca cu un malaxor (max. 1000 rot./min.) sacul de 25 kg de adeziv, cu cca 7,5 l de apa, pâna la omogenizare. Dupa cca 15 min. timp de asteptare, adezivul se amesteca bine din nou. Atentie! Nu se va adauga ciment sau nisip. Mortarul adeziv flexibil se aplica cu o grosime uniforma pe suport, se striaza cu o mistrie dintata înclinata la cca 45 grade fata de suprafata suport. Suprafata de contact între mortarul adeziv si placa ceramica (= striatii) va fi de cel putin: la interior 65%; la exterior 90%.
Timpul de aplicare a placilor dupa întinderea mortarului (timpul deschis) va fi respectat în mod obligatoriu. Aplicarea sub influenta directa a razelor solare scurteaza timpul deschis; în cazul depasirii timpului deschis mortarul va fi îndepartat. În cazul teraselor si la bazinele de înot, pentru a asigura o lipire fara goluri, pe spatele placilor se va aplica un strat de mortar (procedeul buttering-floating).
 
unelte /consumuri
Mistrie dintata 3x3x3mm pentru mozaic: cca 1,5 kg pe m2
Mistrie dintata 6x6x6mm pentru placi cu spatele neted: cca 2,5 kg pe m2
Mistrie dintata 10x10x10 mm pentru placi cu spatele profilat: cca 3,5 kg pe m2
Mistrie dintata (cu dinti rotunjiti): cca 4,5 kg pe m2
 
protectia muncii
Nu se va înghiti! În cazul contactului cu ochii se va spala cu multa apa si se va consulta medicul; în cazul înghitirii accidentale se va consulta imediat medicul caruia i se va prezenta ambalajul. Detalii în „Fisa tehnica de securitate”.
 
Pareri

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste apostrof (') pentru fraze.