Pentru Casa Garantat

ADEZIV BAUMACOL BASIC 25 KG

Mai multe poze

ADEZIV BAUMACOL BASIC 25 KG

PRET: 0,00 Lei
SKU: AD BAUMACOL BAZ (122)
Mortar adeziv pentru lipirea în pat subtire a placajelor ceramice, rezistent la apa si înghet.
Nu este toxic.
Corespunde cerintelor din SR EN 12004-01, Clasa C1T.
Utilizare : Serveste la lipirea placajelor ceramice, mozaicurilor, placilor din piatra naturala fara luciu gras, placilor de constructie pe suporturi uzuale, la interior si exterior. La placile cu capacitate de absorbtie de apa sub 0,5% se foloseste numai aditivat, cu emulsie adeziva Universalemulsion.
Nu este recomandat pe suporturi din lemn, metal sau mase plastice.
Date tehnice :
Timp de asteptare (maturare):             cca 15 min.
Durata de lucrabilitate (potlife):            cca 4 ore
Timp de întarire:                                          48 ore
Timp deschis (open time):                     cca 30 min.
Grosimea stratului:                                  pâna la 4 mm
Timp de ajustare:                                     cca 5 min.
Temperatura de prelucrare:                 peste +5° C
Necesar de apa:                                       la un sac de 25 kg. cca 7,5−8 l apa
Consum: cca 3 kg/mp functie de formatul placilor
Livrare saci de 25 kg, 48 saci= 1200 kg/palet

 

Description

Detalii

Suport:
Suportul trebuie sa fie rezistent, lipsit de praf, substante decapante (vopsele) sau resturi de ulei de decofrare. Suporturile pe baza de liant de ciment, care prezinta denivelari pot fi nivelate cu mortar de egalizareAusgleichmörtel, – în cazul peretilor, sausapa autonivelanta Extrem/Aussen la pardoseli.
Suporturile uzuale pot fi: mortare de var-ciment, b.c.a, mortare de ciment, beton monolit sau prefabricat (în cazul acestor suporturi lipirea placajelor înainte de încheierea proceselor de priza si contractie se face numai cu mortar adeziv flexibil sau cu mortar adeziv aditivat), materiale pe baza de ipsos (tencuieli de ipsos, placi de gipscarton, placi prefabricate de pereti din ipsos), sape de asfalt turnat (numai la interior), izolatii de epoxi-gudron cu nisip presarat.
amorse
Tiefengrund LFpentru suporturile puternic absorbante, beton prefabricat, beton monolit.
Gipsgrund pentru suporturile pe baza de ipsos, tencuieli din ipsos, placi din gips carton, placi prefabricate din ipsos, sape anhidrit.
Supergrund D4, pentru suporturile neabsorbante.
 
mod de lucru
Se amesteca cu un mixer electric (max. 1000 rot./min.) sacul de 25 kg de adeziv cu cca 7,5-8 l de apa pâna la omogenizare. Dupa cca 15 minute, timp de maturare, adezivul se amesteca din nou (mortarul obtinut nu se va amesteca cu ciment sau nisip). În cazul mortarului aditivat se utilizeaza cca 3 l emulsie adeziva si cca 4,5 l apa la un sac de 25 kg. Mortarul adeziv se aplica cu o grosime uniforma pe suport si se striaza cu o mistrie dintata înclinata la cca 45 grade fata de acesta. Suprafata de contact între mortarul adeziv si placa ceramica (gradul de acoperire) va fi de cel putin: 65% la interior si 90% la exterior. Timpul de aplicare a placilor ceramice dupa întinderea mortarului adeziv (timpul deschis) va fi respectat în mod obligatoriu. Prelucrarea sub influenta directa a razelor soarelui scurteaza timpul deschis.
În cazul depasirii timpului deschis, mortarul va fi îndepartat.
 
Unelte/consumuri
Mistrie dintata 3x3x3 mm pentru mozaic: cca 1,5 kg pe m2
Mistrie dintata 6x6x6 mm pentru placi cu spate neted: cca 2,5 kg pe m2
Mistrie dintata 10x10x10 mm pentru placi cu spate profilat: cca 3,5 kg pe m2
Mistrie dintata (cu dinti rotunjiti) pentru lipire fara goluri: cca 4,5 kg pe m2.
 
Protectia muncii
Nu se va înghiti! În cazul contactului cu ochii se va spala cu multa apa si se va consulta medicul. În cazul înghitirii accidentale se va consulta imediat medicul caruia i se va prezenta ambalajul. Date precise se gasesc în fisa tehnica de securitate.
 
Recomandari
Se recomanda respectarea prevederilor din Fisa tehnica, în special în ceea ce priveste pregatirea suprafetelor-suport si operatiunea de pozare.
Nici suportul si nici placile nu se umezesc în prealabil. Nu se va lucra la temperatura sub +5°C, direct sub razele soarelui, pe ploaie sau în curenti de aer. Umiditatea prea ridicata si/sau temperaturile joase, pot întârzia întarirea, iar temperaturile ridicate, reduc timpii de lucru si accelereaza priza si întarirea. Mortarul adeziv nu se amesteca cu alte materiale.

Daca mortarul adeziv a prins „coaja” nu mai este permisa lipirea si va fi îndepartat! 

Pareri

Recomandam si urmatoarele produse:

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste apostrof (') pentru fraze.