Pentru Casa Garantat

ADEZIV MAPETHERM

Mai multe poze

ADEZIV MAPETHERM

PRET: 0,00 Lei
SKU: AD MAPETERM (72)

DOMENII DE APLICARE
Adeziv de uz interior si exterior, pentru montarea placilor termoizolante (polistiren extrudat si expandat, vata bazaltica, pluta) atat pe suporturi verticale din tencuiala, zidarie sau beton cat si orizontale (tavane).
Mortar ce se armeaza cu plasa de fibra de sticla, la spacluirea de protectie a panourilor termoizolante.

Exemple tipice de aplicare

Pentru lipirea si spacluirea la interior cat si la exterior a placilor termoizolante pe urmatoarele tipuri de strat suport:
· Tencuieli pe baza de ciment sau ciment si var.
· Beton.
· Zidarie din boltari de beton.

Se poate utiliza pentru lipirea si spacluirea urmatoarelor sisteme:
· Izolarea acustica si termica a conductelor de aer cald.
· Izolarea sub acoperis a placilor termoizolante, la reabilitarea termica a mansardelor.
· Izolarea pe interior a peretilor.
· Izolarea pe interior a peretilor la camere care sunt peste nivelul solului.
· Izolarea peretilor interni a camerelor situate la mansarde.
· Izolarea exterioara a fatadelor ventilate.

 

Description

Detalii

CARACTERISTICI TEHNICE
Mapetherm se prezinta sub forma unei pulberi de culoare gri compusa din ciment, nisip fin selectionat, rasini sintetice si aditivi speciali, dupa o formula dezvoltata de Laboratoarele de cercetare MAPEI.

In amestec cu apa, Mapetherm se transforma intr-un mortar cu urmatoarele caracteristici:
· vascozitate scazuta si deci o mare usurinta in aplicare;
· tixotropie ridicata, nu are alunecare pe suprafete verticale chiar daca placile termoizolante sunt de mari dimensiuni;
· aderenta perfecta pe toate suporturile absorbante utilizate in mod uzual in constructii;
· se intareste fara a suferi contractii dimensionale apreciabile.

RECOMANDARI

Mapetherm nu trebuie utilizat in urmatoarele situatii:
· La lipirea panourilor termoizolante pe suport din metal sau pe suprafete supuse vibratilor puternice (panouri din lemn, fibro-ciment, etc).

· La lipirea panourilor de termoizolatie care au pe suprafata materiale antiaderente (panouri din spuma poliuretanica sau panouri din fibra minerala care sunt vopsite sau au un ca strat de protectie hartie kraft, panouri din poliuretan extrudat care au strat de protectie aplicat prin vopsire, etc).

· La lipirea panourilor de termoizolatie pe zidarii cu tencuiala foarte deteriorata sau friabila, fara rezistenta mecanica. In aceste cazuri se recomanda si fixarea mecanica a placilor prin aplicarea diblurilor din plastic.

MOD DE APLICARE
Pregatirea suportului
Suportul trebuie sa fie compact, rezistent, fara parti care se desprind, fara praf, urme de grasimi, uleiuri, etc.

Suporturile pe baza de ipsos sau gips (tencuieli pe baza de ipsos, aplicate manual sau mecanizat, gleturi pe baza de ipsos, panouri prefabricate pe baza de ipsos, etc), trebuie sa fie perfect uscate si se vor amorsa cu Primer G.

Pentru repararea si corectarea diferentelor de planeitate ale suportului se recomanda folosirea mortarului de nivelare Nivoplan.

Prepararea amestecului adeziv
Mapetherm se prepara cu aprox. 6,25 litri de apa curata la un sac de 25 kg de Mapetherm si se amesteca cu mixerul electric pana se obtine o pasta omogena fara aglomerari; se lasa 5 minute in repaos si se amesteca din nou; amestecul rezultat este gata de aplicare.
Timpul de punere in opera al amestecului este de 3 ore.

Aplicarea amestecului
Cu rol de adeziv
Mapetherm se aplica pe spatele placilor pe toata suprafata lor (recomandat in cazul placilor de mari dimensiuni) sau in puncte de aderenta (recomandat in cazul placilor de mici dimensiuni) cu o spatula dintata sau cu mistria. Dupa lipirea placilor, acestea se preseaza pentru a obtine o aderenta cat mai bune la suport. Verificati apoi planeitatea placilor montate cu un dreptar.

Cu rol de masa de spaclu

Dupa 24 ore de la lipirea placilor termoizolante peste ele, intindeti un strat uniform de mortar Mapetherm, cu partea dintata a spatulei si cat timp amestecul este proaspat, inserati in el o armatura de plasa din fibra de sticla (cu ochiuri de minim 4x4,5 mm si greutate de 145 g/m2) prin presare, cu ajutorul partii lise a spatulei. La imbinari, plasa din fibra de sticla trebuie sa se petreaca cel putin 10 cm. Inserati plasa si regletuiti mortarul pana obtineti grosimea dorita, cu o acoperire uniforma, plana si lisa.
In acest fel obtineti o suprafata suport, pe care dupa o uscarea adecvata, se va aplica materialul de finisare/decorare.

 

Pareri

Recomandam si urmatoarele produse:

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste apostrof (') pentru fraze.