Pentru Casa Garantat

ADEZIV IDEAL FLEX GRESIE SI FAIANTA 25 KG ITAL-KOL

Mai multe poze

ADEZIV IDEAL FLEX GRESIE SI FAIANTA 25 KG ITAL-KOL

PRET: 0,00 Lei
SKU: AD. IDEAL FLEX (137)

Adezivul IDEALflex este un adeziv de tip flexibil, compus din nisip cuartos, materiale inerte selectionate, ciment Portland si aditivi hidrosolubili specifici. Se utilizeaza la fixarea placilor ceramice de tip gresie, faianta, gresie portelanata, din grupele AI, AIIa, AIIb, AIII, BIa, BIb, BIIa, BIIb si BIII la interior si exterior pe orice tip de suport, indiferent de vechime dar compatibil cu cimentul (pe care face “priza“ un produs cu ciment in compozitie) si cu un grad de absorbtie al apei cuprins intre 3% si 6%.


 

 
Description

Detalii

Adeziv mineral de tip flexibil, de culoare gri, pe baza de lianti hidraulici, îmbunatatit, cu open time extins, alunecare redusa si caracteristici suplimentare, clasa C.2.TE conform SR.EN. 12004/2008

 Caracteristici :
Adezivul IDEALflex este un adeziv de tip flexibil, compus din nisip cuartos, materiale inerte selectionate, ciment Portland si aditivi hidrosolubili specifici
 
Mod De Utilizare :
Se utilizeaza la fixarea placilor ceramice de tip gresie, faianta, gresie portelanata, din grupele AI, AIIa, AIIb, AIII, BIa, BIb, BIIa, BIIb si BIII la interior si exterior pe orice tip de suport, indiferent de vechime dar compatibil cu cimentul (pe care face “priza“ un produs cu ciment in compozitie) si cu un grad de absorbtie al apei cuprins intre 3% si 6%.
 
Verificarea suportului:
Verificarea suportului este o faza importanta în procesul de utilizare a produsului. Suprafetele pe care se utilizeaza produsul IDEALflex trebuie sa fie:
a. Din beton, mortare de tencuiala sau sape (minim M50) cu o vechime de minim 28 zile.
b. Plane si netede adica neuniformitatile nu depasesc 5 mm/m.
c. Curate, fara praf si fara saruri, lipsite de substante antiaderente (grasimi, bitumuri, praf, gips, vopsea, zugraveli vechi, etc.), cu o absorbtie de apa normala, adica cuprinsa între 3% si 6%.
d. Fara fisuri. Se admite prezenta fisurilor capilare care apar datorita prizei hidraulice, uscarii si întaririi suportului, însa alte fisuri, datorate realizarii incorecte a suportului care sunt majore (> 0,3 - 0,5 mm), mobile si care avanseaza o data cu întarirea nu sunt permise, suportul fiind impropriu placarii.
e. Rezistente, compacte si lipsite de parti friabile.
f. Uscate – Umiditatea reziduala masurata în suportul pe care se aplica produsul, la 2 - 3 cm adâncime sa nu fie mai mare de 2%.
În cazul în care suportul pe care se utilizeaza produsul nu respecta cele 6 conditii minime de mai sus se considera a fi impropriu pentru placarea ceramica cu acest produs.
 
Prepararea produsului :
Prepararea adezivului se face prin amestecarea unui sac de 25 kg pulbere cu 7 litri (280ml/kg) de apa curata si rece, doar în recipiente curate si adecvate. Amestecul se realizeaza cu un dispozitiv rotativ mecanic, electric sau pneumatic de joasa turatie (500 rot./min.) cu elice melcatã care garanteazã un amestec omogen. Se toarna pulberea în apa (si nu apa peste pulbere) si se amesteca pâna la obtinerea unei paste omogene, fara aglomerari. Dupa realizarea pastei aceasta se lasa cca. 10 min. dupa care se reamesteca din nou cca. 2 minute. Dupa reamestecare pasta obtinuta este gata de utilizare.
Nerespectarea fazelor de preparare duce implicit la pierderea proprietatilor produsului si poate genera esecuri de utilizare.
 
Date tehnice :
Clasa/Tip conform SR.EN. 12004/2002
C.2.TE
Felul
flexibil
Utilizare
interior/exterior
Aderenta la stratul suport
min. 1,0 N/mm2
Aderenta la stratul suport dupa înghet/dezghet
min. 1,0 N/mm2
Aderenta la stratul suport dupa imersie în apa
min. 1,0 N/mm2
Aderenta la stratul suport dupa îmbatrânire
min. 1,0 N/mm2
Timp minim de asteptare de la realizarea pastei la punerea în opera
10 min
Timp maxim de pastrare a pastei în galeata pâna la utilizare (pot life)
90 min
 
Timp maxim de montaj placi dupa aplicarea pastei pe support (open time)
30 min
 
Timp maxim de ajustare a placii dupa montaj
30 min
Timp minim de asteptare pâna la rostuire placi lipite
24 ore
Timp minim de asteptare pâna la posibilitatea tranzitarii
24 ore
Preparare
doar cu apa
Apa de amestec
7 l/25 kg
Temperatura de aplicare
+5°C - +35°C
 
Consum:
Dimensiunea placilor
Dantura mistriei
Consum mediu
Pâna la 10x10 cm
6 mm
cca. 4 kg/m2
De la 10x10 la 20x20 cm
8 mm
cca. 5,5 kg/m2
De la 20x20 la 30x30 cm
10 mm
cca. 6 kg/m2
Peste 30x30 cm – cu dubla aplicare
15 mm
cca. 7 kg/m2
 
Tehnologia de aplicare a produsului :
Nici una dintre operatiunile descrise mai jos nu se va face sub actiunea directa a razelor solare, în prezenta curentilor puternici de aer (vânt), sau la temperaturi ambientale sau ale suportului mai mici de 5ºC sau mai mari de 35ºC. Înainte de aplicarea adezivului se verifica suportul. Acesta trebuie sa fie curat, compact, uscat, stabil, plan, fara fisuri si lipsit de substante neaderente (pete de grasimi si uleiuri naturale).
Înainte de aplicarea adezivului se verifica suportul.  În cazul în care suportul are o absorbtie de 6 ÷ 8 %, adezivul IDEALflex se poate utiliza dupa ameliorarea suportului cu ajutorul unei amorse care se face cu HIDROFLEX. În cazul în care suportul este mai vechi, sau are o absorbtie mai mica de 1% este necesara ameliorarea aditivarii adezivului IDEALflex, înlocuind 30% din apa necesara, cu HIDROFLEX. Dupa verificarea si eventual pregatirea suportului, adezivul pasta obtinut se aplica cu un spaclu dintat de forma dreptunghiulara care creeaza o suprafata striata si uniforma. Grosimea stratului este determinata de înclinatia mistriei la aplicare. Grosimea stratului aplicat trebuie sa fie între 5 mm si 7 mm.
 
Montajul corect:
Placile aplicate pe adezivul pasta, se preseaza usor cu mâna si se
bat usor cu un ciocan de guma, pentru a elimina golurile de aer. Se recomanda ea distantierilor pentru alinierea rosturilor.
În timpul montajului placilor pe pasta întinsa, se va urmari cu strictete respectarea timpilor maximi de lucrabilitate (open time si timpul de ajustare a placii dupa montaj). Depasirea lor duce la pierderea aderentei.
 
Recomandari finale:
a. La suprafetele mari sunt obligatorii rosturile de dilatatie. Acestea se vor practica si in suportul pe care se executã montajul, la distante cuprinse intre 4x4 m si 7x7 m.
b. Adezivul Idealflex se poate folosi la placari ceramice pe suprafete încalzite cu respectarea conditiilor de lucru si a materialelor conexe specifice acestei operatiuni.
c. Adezivul Idealflex se poate folosi la placari exterioare cu gresie portelanata, cu respectarea conditiilor de lucru si a materialelor conexe specifice acestei operatiuni.
d. Pentru placaje verticale se vor prevedea rosturi de dilatatie la toate imbinãrile cu peretii.
e. Produsul se amesteca doar cu apa curata si rece si doar în recipiente curate si adecvate
f. Produsul nu se aplica sub influenta directa a razelor solare, a vântului si a ploii sau la temperaturi ale suportului mai mici de + 5ºC sau mai mari de + 35ºC sau în cazul în care exista posibilitatea ca aceste fenomene sa apara în urmatoarele 24 de ore
 
Ambalare: Produsul este ambalat în saci cu masa de 25 kg, câte 60 saci/palet înfoliat.
 
Depozitare: Produsul se depoziteaza max. 12 luni în loc uscat, pe palet, în ambalajul original, nedeteriorat.
 
Garantie: Produsul este garantat 12 luni de la data fabricatiei inscriptionata pe ambalaj, doar în conditiile de depozitare de mai sus.
 
ATENTIE : Produsul preparat este alcalin. La manipulare si transport se vor purta ochelari de protectie, manusi si masti antipraf. În cazul contactului accidental al produsului cu ochii, acestia se vor spala imediat cu multa apa curata si apoi se apeleaza imediat la medicul de specialitate!
Produsele cu ambalaj deteriorat nu se vor mai utiliza.

Resturile neutilizate nu se arunca în sistemul de canalizare.

 

 

Pareri

Recomandam si urmatoarele produse:

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste apostrof (') pentru fraze.