Pentru Casa Garantat

Adeziv Duocontact

Mai multe poze

Adeziv Duocontact

PRET: 0,00 Lei
SKU: AD DUO CONTACT (73)

Mortar adeziv mineral pentru lipirea si spacluirea placilor termoizolante din polistiren si vata minerala.

 Compozitie : Ciment, nisipuri, rasini sintetice, aditivi.

 Utilizare

Adeziv si masa de spaclu, pentru interior si exterior, îndeosebi pentru lipirea placilor termoizolante pentru fatade (din polistiren sau vata minerala), precum si pentru înglobarea plasei din fibra de sticla. Ca masa de spaclu sau nivelare pentru toate tencuielile de grund cu sau fara înglobare de plasa din fibra de sticla.

 

 

Description

Detalii

Prelucrare

1. Stratul suport:

Se utilizeaza numai pentru suporturi minerale. Suportul trebuie sa fie uscat, neînghetat, fara praf, permeabil, neted, cu capacitate portanta.


2. Amestecarea:

Se toarna adezivul pulverulent în apa curata ( cca. 6,5 litri de apa) si se amesteca lent cu mixerul, apoi se lasa ~ 5 min. sa reactioneze, dupa care se reamesteca. Timp de prelucrare : ~ 1,5 ore.


3. Prelucrare:


3.1. În sistemele de izolare termica :

Ca adeziv:

Peretele trebuie sa fie neted ( ± 10 mm/m). Neuniformitatile mai mari trebuie netezite într-o faza de lucru diferita. Neuniformitatile pâna la 10 mm se netezesc cu adezivul DuoContact. Peste 10 mm se va folosi un strat separat de tencuiala. Adezivul DuoContact se va aplica pe placa izolanta pe margini sub forma de cordon perimetral cu o latime de 5 cm si în mijlocul placii 3 puncte de lipire. Pe suporturile netede adezivul DuoContact se poate aplica si pe întreaga suprafata a placilor utilizând spaclul cu dinti. Dupa 24 de ore de la lipire, placile termoizolante se dibluiesc. Capetele diblurilor se vor spaclui cu adezivul DuoContact cu 12 ore înaintea aplicarii stratului de armare.

Ca strat de armare:

Se va aplica pe placile termoizolante plane deja montate, adezivul DuoContact ca strat de armare. Înainte de aplicarea adezivului DuoContact se recomanda o slefuire a placilor de polistiren (în special în zona rosturilor dintre placi) pentru planeizarea suprafetei. Daca timp de 2 saptamâni nu se aplica nici un strat de armare, placile vor trebui din nou slefuite. Se va aplica adezivul Duo Contact cu spaclul cu dinti de 10 mm, apoi se înglobeaza în proaspat plasa din fibra de sticla în fâsii verticale cu o suprapunere a fâsiilor de min. 10 cm. Plasa se înglobeaza la mijlocul stratului de adeziv. Grosimea stratului de armare trebuie sa fie de 3 - 4 mm. Este interzis montarea plasei direct pe placa termoizolanta si apoi spacluirea.


3.2. Spacluirea pe tencuieli :

Se va curata suprafata cu jeturi de abur supraîncalzit iar fisurile se vor închide într-o singura faza de lucru. Suportul trebuie sa fie neted, tare, uscat, fara exfolieri si segregari.

 

Indicatii

A nu se prelucra sub +5°C, pe suport înghetat sau în caz de pericol de înghet. Nu se vor adauga substante anti - înghet. Stratul de masa de spaclu va sta la uscat min. 7 zile. La slefuirea stratului spacluit trebuie avut grija sa nu se deterioreze plasa de fibra de sticla. La armarea dubla se va aplica al doilea strat spacluit cel devreme dupa o zi de la aplicarea primului strat.

Ca straturi finale : Tencuielile decorative Baumit (Granopor, Silikat, Silicon, Duo Top).

 

 

Pareri

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste apostrof (') pentru fraze.