Pentru Casa Garantat

ADEZIV CT83

Mai multe poze

ADEZIV CT83

PRET: 0,00 Lei
SKU: CT 83 (125)

 

Fixarea placilor de polistiren
Sistemul de termoizolatie se poate aplica utilizand CT 83 pe toate suprafetele conventionale la interior sau exterior cu conditia ca acestea sa fie rezistente, stabile, curate si uscate, lipsite de substante antiaderente. Suprafetele unde va fi aplicat mortarul nu trebuie sa fie acoperite cu gheata sau zapada. Aderenta tencuielilor si vopselelor existente trebuie verificata. Tencuielile umflate trebuie obligatoriu indepartate. Orice denivelari pana la 20 mm trebuie umplute cu mortare pe baza de ciment cu proprietat i adezive, ex. Adeziv Ceresit CM 9. Murdaria, urmele de substante antiaderente si straturile de vopsea cu permeabilitate la vapori trebuie indepartate in totalitate prin spalare cu presiune. Toate zonele in care se pot dezvolta alge, ciuperci sau mucegai trebuie curatate cu peria de sarma si apoi spalate prin saturare cu Ceresit CT 99 solutie antimucegai. Peretii vechi netencuiti sau tencuielile si vopselele cu aderenta buna trebuie deprafuite si apoi spalate cu apa sub presiune si apoi lasate la uscat. Suprafetele cu absorbtie de apa ridicata, de ex. pereti de BCA, trebuie amorsate de doua ori cu amorsa Ceresit CT 17 si lasate la aerisit 4 ore dupa ultima aplicare. Aderenta mortarului Ceresit CT 83 trebuie verificata prin lipirea pe suportul pregatit a unor bucati mici de polistiren de 10x10 cm in cateva locuri si apoi smulse manual dupa 4-7 zile. Aderenta dezivului si a suportului sunt bune in momentul in care ruperea se face in mostra de polistiren. Suplimentar se vor monta elemente de fixare mecanice (dibluri). apar in zonele adiacente colturilor cladirii, 2 m pe fiecare parte. In acele zone numarul de dibluri trebuie sa fie de minim 8 buc/m2.
  
Tehnologia de aplicare
CT 83 se va presara in apa rece si curata in proportiile 25kg praf / 6,75 litri apa si se va omogeniza amestecul cu ajutorul unui mixer. Prepararea se face cu 6 litri de apa, iar dupa obtinerea pastei se va adauga apa pana la obtinerea consistentei finale. Dupa un timp de asteptare de 10 minute se reomogenizeaza.
Fixarea placilor de polistiren.
Mortarul gata aplicat trebuie aplicat cu o mistrie pe conturul placii de polistiren in benzi de 3-4 cm si in cateva puncte cu diametrul de cca 8 cm pe mijlocul placii. Apoi placa de polistiren va fi presata pe perete astfel incat mortarul aplicat pe placa sa asigure o acoperire de cel putin 40%. In cazul suprafetelor plane, nivelate, mortarul trebuie aplicat cu o mistrie zimtata cu zimti de 10-12 mm. Placile de polistiren trebuie apoi aplicate pe perete si montate una langa cealalta prin “tesere” in stilul zidariei de caramida. In zonele de colt se realizeaza imbinari in strepi. Numarul diblurilor trebuie sa fie de minim 4 buc./m2. Fortele cele mai mari de suctiune a vantului apar in zonele adiacente colturilor cladirii, 2 m pe fiecare parte. In acele zone numarul de dibluri trebuie sa fie de minim 8 buc/m2.
 
nota
Nu se va folosi ca masa de spaclu. Lucrarile vor fi executate in conditii uscate, la o temperatura a aerului si a  suprafetei suport de 5°C – 30°C. Nu se va lucra pe suprafete expuse direct razelor solare. Toate datele si informatiile prezentate aici sunt raportate la o temperatura de 20°C si o umiditate relativa de 60%. In alte conditii pot aparea unele modificari cu privire la perioada de priza. CT 83 contine ciment, iar dupa amestecul cu apa are loc o reactie alcalina. De aceea, se recomanda evitarea contactului cu pielea si ochii. In cazul in care s-a produs contactul
accidental cu ochii, acestia se vor spala cu apa din abundenta si se va consulta un medic. Continutul de crom VI este sub 2 ppm in timpul valabilitatii produsului.
 
recomandari
Prezentele instructiuni de folosire stabilesc limite de utilizare a produsului si modul recomandat de desfasurare a activitatii, dar ele nu pot inlocui in nici un caz calificarea si pregatirea executantului lucrarii. In afara recomandarilor prezentate, lucrarea va fi executata in conformitate cu stiinta constructiei si regulile de protectie a muncii. Producatorul garanteaza calitatea produsului, dar nu poate influenta conditiile si modul de utilizare, in cazul unor situatii atipice se recomanda efectuarea unor incercari proprii de utilizare a produsului.
 
Description

Detalii

 

Mortar Adeziv
Pentru lipirea placilor termoizolante de polistiren expandat
 
Caracteristici
Ø      aderenta buna la stratul suport
Ø      rezistent la inghet si intemperii
Ø      permeabil la vapori
Ø      varianta economica
 
Domenii de utilizare
Ø      pentru lipirea placilor de polistiren
Ø      pentru imbunatatirea izolatiei termice a peretilor exteriori
Ø      aplicare pe pereti monolitici
Ø      pentru renovari de fatade
Pareri

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste apostrof (') pentru fraze.