Pentru Casa Garantat

ADEZIV CM9 GRESIE SI FAIANTA 25 KG CERESIT

Mai multe poze

ADEZIV CM9 GRESIE SI FAIANTA 25 KG CERESIT

PRET: 33,00 Lei
SKU: CM-9 (96)

Adeziv pentru placi ceramice(gresie, faianta), pentru lucrari de interior. Acesta se foloseste pe suprafete curate, rezistente. Este un adeziv ideal pentru suprafete neregulate, pentru grosimi de la 5 la 15mm, pentru placi absorbante. Este un produs economic.

Description

Detalii

Domenii de utilizare
Ø Pentru placari ceramice sau din piatra naturala, teracote si mozaicuri.
Ø Pentru lipirea placilor ceramice absorbante, gr. BIIa, BIIb, B III, la interior, pe toate suporturile avand ca liant cimentul.
Ø Prin adaugarea aditivului CC 83 se creaza un pat de mortar flexibil, de mare aderenta. Adaugarea de aditiv Ceresit CC 83 este necesara la placarile ceramice pe urmatoarele suporturi:
Ø placri ceramice anterioare;
Ø vopsele;
Ø panouri usoare de constructie - gips-carton;
Ø mozaicuri lustruite;
Ø sape uscate;
Ø placi de ipsos;
Ø placi ceramice neabsorbante.
Ø Pentru placarea cu placi ceramice portelanate neabsorbante se va adauga aditivul Ceresit CC 83 sau se va utiliza un adeziv flexibil (CM 2 sau CM 16).
Timpul de uscare a amorsei este de 4 pana la 12 ore.
Amorsarea nu este necesara pentru:
Ø gips-carton (cand se adauga CC 83);
Ø placari ceramice anterioare (cand se adauga CC 83);
Ø placari anterioare cu piatra naturala.

Pregatirea suprafetei de baza
Ceresit CM 9 adera la toate suprafetele rezistente, curate, uscate sau umede, lipsite de substante antiaderente (grasimi, bitum, praf). Se vor indeparta straturile cu rezistenta mecanica slaba. Neregularitatile pana la 1 cm adancime pot fi reparate cu CM 9 in ziua anterioara placarii.
Amorsarea stratului suport este necesara pentru:
Ø tencuieli de ciment, var (varsta minima 28 de zile);
Ø sape de ciment (varsta minima 28 de zile);
Ø beton (varsta minima 6 luni)
Ø beton celular (B.C.A.);
Ø placi de ipsos (umiditate maxim 2%).


Tehnologia de aplicare

Continutul ambalajului se va introduce in cantitatea masurata de apa curata, rece, sau in emulsia CC 83 diluata cu apa (2 parti emulsie CC 83/ 1 parte apa) si se va amesteca cu ajutorul unui rotator cu paleti, pana la obtinerea unei mase uniforme, fara aglomerari. Dupa un timp de asteptare de 5 minute se va amesteca din nou, iar consistenta materialului se mai poate ajusta prin adaugare de apa. Adezivul va fi intins pe suport cu ajutorul unei mistrii dintate. Marimea acestor dinti va fi aleasa in functie de marimea placilor. In cazul in care atat marimea dintilor mistriei cat si consistenta adezivului au fost corect alese, placa ceramica apasata pe adeziv nu se deplaseaza de pe suprafata verticala, iar adezivul acopera cel putin 65% din intradosul placii. Placile nu se vor inmuia in apa. Ele vor fi montate pe adeziv in cadrul timpului deschis specificat (15-20 min). Placile nu se vor monta etans. Rostul dintre ele va fi de 2 -15 mm, in functie de marimea placilor si de conditiile de exploatare. Rosturile vor fi chituite dupa cel putin 24 de ore, utilizandu-se chiturile Ceresit. Mortarul proaspat in exces se va curata cu apa, iar cel intarit cu mijloace mecanice.

Nota: Lucrarile vor fi executate in conditii uscate, la o temperatura a aerului si a suportului de la 5°C la 30°C. Toate datele si informatiile prezentate aici sunt raportate la o temperatura de 23°C si o umiditate relativa de 50%. In alte conditii parametrice pot aparea unele modificari cu privire la perioada de priza. CM 9 contine ciment iar dupa amestecul cu apa are loc o reactie alcalina. De aceea, se recomanda evitarea contactului cu pielea si ochii. In cazul in care s-a produs contactul accidental cu ochii, acestia se vor spala cu apa din abundenta si se va consulta un medic. Pentru montarea placilor in zone solicitate chimic se vor folosi alti adezivi Ceresit. Continutul de Crom VI este sub 2ppm in timpul valabilitat ii.

Recomandari
Prezentele instructiuni de folosire stabilesc limitele de utilizare a produsului si modul recomandat de desfasurare a activitatii, dar ele nu pot inlocui in nici un caz calificarea si pregatirea executantului lucrarii. In afara recomandarilor prezentate, lucrarea va fi executata in conformitate cu stiinta constructiei si regulile de protectie a muncii. Producatorul garanteaza calitatea produsului dar nu poate influenta conditiile si modul lui de utilizare. In cazul unor situatii neclare (atipice) se recomanda efectuarea unor incercari proprii de utilizare a produsului.

Date Tehnice
Baza: Combinatie de ciment cu compusi minerali si modificatori
Densitate: 1,44 kg / dm3
Proportia amestecului: cca. 6 l apa (4 kg CC 83 +2,0 l) apa pentru 25 kg
Timp de punere in opera: Pana la 3 ore (minim 90 minute)
Temperatura de punere in opera: 5°C - 30°C
Timp deschis: < 20 min
Timp de maturare: 5 min
Alunecare: < 0,5 mm
Rostuire: Dupa 24 de ore
Rezistenta la temperatura: -30°C - +70°C
Timp de ajustabilitate: 20 min.
Aderenta in mediu uscat: > 0,7 N/mm2
Aderenta in mediu umed: > 0,5 N/mm2
Aderenta dupa imbatranire sub actiunea caldurii: > 0,5 N/mm2
Aderenta dupa cicluri inghet - dezghet: > 0,5 N/mm2


 

Pareri

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste apostrof (') pentru fraze.